Ceremonies

Live muziek op belangrijke momenten

Ben je op zoek naar een hedendaagse, persoonlijke en authentieke muzikale omlijsting voor je uitvaart, bruiloft of doopceremonie, of op een ander bijzonder moment in je leven? Dan kom ik graag voor je zingen!

Live-muziek bij een uitvaart, bruiloft, doop of andere belangrijke gebeurtenis? Waarom?

Geboren worden, (op)groeien, afscheid nemen, slagen, falen, opnieuw beginnen, baren, bouwen, trouwen en sterven… Het zijn allemaal overgangsmomenten, seizoenswisselingen in je leven die het begin van een nieuwe fase markeren. Zelfs als de nieuwe periode er een is waarnaar je hebt uitgekeken kan het toch uitdagend zijn om je draai te vinden in de nieuwe situatie, en om het oude vertrouwde los te laten. 

Bewust even halthouden bij een afslag op je levenspad is een manier om zowel het oude als het nieuwe te eren. Een ceremonie – klein of groot, in besloten kring of met iedereen die je kent – is hiervoor ideaal. Live gespeelde muziek kan je ceremonie een intieme en authentieke sfeer geven en je helpen het moment helemaal te beleven. Muziek geeft ook steun en troost op momenten dat het (l)even moeilijk is. Het gaat verder daar waar woorden tekort schieten, en raakt je diep in je hart. Muziek kan dingen in je naar boven brengen waarvan je niet wist dat ze er waren. Een juist gekozen liedje kan zo precies vertolken wat er in je omgaat, soms beter dan dat je dat zelf kon.

Omdat het stilstaan bij belangrijke gebeurtenissen, overgangen en veranderingen essentieel is voor onze verbinding met het leven en elkaar, zing ik heel graag bij elke droevige, vrolijke of plechtige gelegenheid die extra aandacht verdient. Ik zorg voor extra kleur en klank bij geboorte, overlijden, trouw, jubileum, opening – en elke andere viering die je maar kunt bedenken. De setlist stellen we samen in overleg. Of je nu graag één speciaal liedje live gezongen wil hebben als je naar het altaar loopt, of je hele ceremonie muzikaal begeleid wil hebben, je kunt altijd bij me terecht.

De meeste nummers begeleid ik zelf met mijn gitaar. Sommige nummers zing ik mee met een opgenomen muziekbestand (piano). Ik neem altijd mijn eigen apparatuur mee, daar hoef je je niet om te bekommeren.

Live gespeelde muziek kan je ceremonie een intieme en authentieke sfeer geven en je helpen het moment helemaal te beleven.

Uitvaart

Afscheid nemen van een geliefde is intens, verdrietig, kwetsbaar, vaak onmenselijk moeilijk en onwerkelijk. Het kan tegelijkertijd een krachtig moment zijn waarbij je samen het voorbije leven van een dierbare viert. Een begrafenis of crematie moet in de meeste gevallen in een paar korte dagen voorbereid worden en muziek is daarbij een van die dingen die onmisbaar zijn. Het kan een anker zijn, een leidraad door de dienst heen die voor houvast zorgt en je emoties weergeeft. Wanneer je een dierbare verloren hebt en passende muziek zoekt voor bij het afscheid, dan voel en denk ik met je mee.

Als je weet dat je binnenkort zelf zult gaan sterven, dan kun je nu al nadenken over je eigen afscheid.  Wil je graag live muziek, dan kom ik graag bij je langs zodat we samen in alle rust kunnen bekijken welke muziek jouw voorkeur heeft.

Inspiratie voor bij een afscheid:

 • Hallelujah – Leonard Cohen
 • Angel – Sarah MacLachlan
 • You raise me up – Secret Garden
 • Lost at all – Sanna Songbird
 • In this heart – Sinéad O’Connor

Sanna heeft een heel bijzonder stemtimbre. Als ze zingt, neemt ze je mee in een andere wereld, voorbij beeld en woord. Haar stem raakt iets diepers aan, waardoor je (eindelijk) kan huilen, lachen, berusten, treuren, loslaten … allemaal in hetzelfde moment. Toen ze zong, stopte de tijd even. We voelden ons tijdens haar zingen bij de uitvaart op een speciale manier verbonden, met onszelf, elkaar, en met onze papa. Dank je!

Familie Steegmans - Nicolaers

Bruiloft of verbintenis

Wanneer je je verbindt met die ene speciale persoon wil je graag de allermooiste muziek op de allermooiste dag. Muziek die iets bijzonders betekent voor jullie beiden. Met de liedjes die je samen kiest vertel je iedereen het verhaal van jullie liefde. Live gezongen muziek tijdens jullie persoonlijke verbindingsceremonie creëert een unieke sfeer en raakt iedereen diep in het hart. Maar een live versie van het lievelingslied van je liefste kan bijvoorbeeld ook een prachtige verrassing zijn! Een mooi begin van een gelukkig leven samen.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Everything I do (I do it for you) – Bryan Adams
 • When you say nothing at all – Ronan Keating
 • To make you feel my love – Adele
 • You are the dream – Ilse Delange
 • True Colors – Cyndi Lauper

Mede door Sanna is onze huwelijksceremonie en ook receptie iets bijzonders geworden. Door haar zang en muziek heeft ze veel van onze gasten en ook onszelf ontroerd. Het was super, dankjewel!

Gwen & Eric

Geboorte en doop

Als na lang wachten eindelijk de dag aanbreekt dat je je kindje welkom heet in de wereld, wil je haar waardevolle dingen meegeven. Je wil dat moment delen met de mensen die van haar houden en die in haar leven belangrijk zullen zijn. De dingen die je voor haar wenst – zoals liefde, geluk, gezondheid, zelfrespect, veerkracht, daadkracht – kun je kracht bijzetten door muziek die speciaal voor haar is uitgekozen. Zo wordt de welkomstceremonie niet alleen een eerste inwijding in het leven voor jullie kindje, maar ook een mijlpaal waar je zelf steeds aan kunt terugdenken terwijl jullie dochter of zoon opgroeit.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

Sanna heeft een hemelse stem. Samen met haar partner heeft ze de 2 doopceremonies begeleid voor onze 2 kinderen. Haar stem raakt, zorgt voor emoties en is tegelijkertijd zacht met een kracht. Het was telkens een prachtige dag, mede dankzij hen!!!

Sylvia & Steven

Tarieven

 • Volledige ceremonie €350

  Inclusief: persoonlijk kennismakingsgesprek, 4 nummers (waarvan maximaal 1 à 2 verzoeken) en reiskosten tot 50 kilometer.

 • Een enkel lied €150

  Inclusief: telefonisch kennismakingsgesprek en reiskosten tot 50 kilometer.

 • Reiskosten vanaf 50 kilometer €0,35/km

  Voor elke gereden kilometer boven de 50.

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje voor meer informatie, of neem telefonisch contact op: +32 484 791475.

Je kunt ook alvast mijn repertoirelijst bekijken:

Sanna Heijnis (1982) verzorgt sinds 2009 live muziek op speciale gelegenheden. 

Credentials:

 • Psychologie – Open Universiteit Nederland
 • Equine Facilitated Psychotherapy – EponaQuest LLC, USA
 • Stervensbegeleiding – Laudius
Sluit Menu