Old house, with curtains
De Noot van de Week

De Noot van de Week #12 – Curtains

De feestdagen zijn achter de rug, en de afgelopen weken zijn wij hier thuis druk bezig geweest met ons voornemen uit 2017 om het leven van ons gezin in 2018 zo eenvoudig mogelijk te maken. Dat vraagt veel loslaten – soms een pijnlijk en verdrietig proces en soms iets om naar uit te kijken, maar altijd uitdagend. Kwetsbaar. Spannend ook.

Horse Sunny
De Noot van de Week

De Noot van de Week #11 – Afscheid van Sunny

In alles was ze het paard van mijn dromen – de mooiste, de slimste, de braafste. Nergens bang voor en de rust zelve, met de liefste ogen die je ooit gezien hebt. Maar omdat het leven zelden zo gaat als je verwacht en omdat veranderde omstandigheden soms vragen om moeilijke beslissingen, …

Wheelchair
De Noot van de Week

De Noot van de Week #10 – Als je de stilte bewaart

Ik had nooit kunnen bedenken hoezeer het me zou raken om van dichtbij te mogen ervaren wat het betekent om een kind met een beperking te hebben, op praktisch, emotioneel en sociaal gebied. Om getuige te zijn van de veerkracht, de levensvreugde, het uithoudingsvermogen en de liefde van deze kinderen en hun ouders en broers en zussen, zelfs op de zwaarste momenten, was levensveranderend.

Pepernoot
De Noot van de Week

De Noot van de Week #9

Het was best wel een dingetje voor me, echt voor de muziek kiezen in goede en in slechte tijden. Daarom raakte ik lichtelijk gefrustreerd toen ik merkte dat mijn stem steeds vaker en sneller moe werd, en ik keelpijn kreeg na het zingen en zelfs na een middellang gesprek of een voorleesboekje. WTF?

Child Of Wonder
De Noot van de Week

De Noot van de Week #8 – Child of Wonder

Als er iets is waar ik bang voor ben als ik mijn eigen werk deel, is dat ‘saai gevonden worden’. Ik schreef al eens eerder dat ik stiekem nooit zo heel erg overtuigd was van vooral mijn gitaarkunsten, en dus is er altijd de angst dat het niet genoeg gaat zijn.

Rasas Song - black horse
De Noot van de Week

De Noot van de Week #7 – Rasa’s Song

Werkpuntje dus, vandaar (deels) ook dit project. Omdat ze zeggen dat kunst voor 10% inspiratie is en voor 90% transpiratie (de verhouding varieert afhankelijk van wie je het vraagt) (sorry voor al die haakjes trouwens) is het misschien goed als ik af en toe een beetje zweet, als je begrijpt wat ik bedoel.

I Knew you all along (Picture of Pieter)
De Noot van de Week

De Noot van de week #6 – I knew you all along

Ik hoorde die naam al mijn hele leven. Ik kende hem, ook al had ik hem nooit ontmoet. Ik kende zijn moeder en was dol op zijn zus, die mijn tante Tineke was. Joy en ik waren een paar ogenblikken stil van verbijstering, met kippenvel op onze armen.

Master of sadness
De Noot van de Week

De Noot van de Week #5 – Master of Sadness

Soms is de sluier dun, en kunnen we een glimp opvangen van wat erachter ligt, maar meestal lijkt hij meer op een muur en hebben we geen flauw idee wat ons wacht aan de overkant. Dit liedje helpt me onthouden hoe belangrijk het is om de moed te vinden toch de sprong te wagen, en te voelen.

Witness
De Noot van de Week

De Noot van de Week #4 – Witness

Omdat er niets is wat pijn nog erger maakt dan alleen zijn met die pijn. Omdat verdriet, verlies en trauma niet verdwijnen door ze te negeren, en omdat schaamte vermenigvuldigt als je het verbergt.

Sluit Menu