Blogje

Liefde, angst, en koppig vertrouwen

Ik hoop dat hij nog weet dat de zon scheen en de vogels zongen, en dat we samen knikkerbanen knutselden en schaduwtikkertje deden in het bos. Dat er schoonheid was, ondanks de duisternis in de wereld.

Blogje

Het laatste lied…

“They say it’s the last song. They don’t know us, you see – it’s only the last song if we let it be”. De dood kwam op een zonnige vrijdagmorgen in mei. We wisten wel dat we hem moesten verwachten toen bijna een jaar geleden

Blogje

Waarom ik niet hou van ‘hoe issie?’ (it’s complicated)

Je kent het wel. Je komt iemand tegen die je in geen eeuwen gezien hebt en voor je het weet is het eruit: “Heeeey, hoe issie?” Waarop de ander dan zegt “Ja goehoed, en met jou dan?” en nooit zegt “zwaar klote, ik heb hulp nodig”.

Blogje

Bril – bespiegelingen van mijn innerlijk tienermeisje

Maar een zelfbeeld is iets raars. Het blijkt minder afhankelijk te zijn van hoe je er daadwerkelijk uitziet, en meer van hoe je je voelt over jezelf. Uiteindelijk horen we ons leven lang van alle kanten wat we allemaal wel en niet moeten zijn om bij de mooie meisjes te horen.

Blogje

Wees stil, hoofd! ‘t Is winter!

Hier in huis proberen we over het algemeen een beetje met de seizoenen mee te leven. Als je in het bos woont is dat in principe niet zo heel moeilijk want je wordt ermee om je oren geslagen (in de herfst zelfs heel letterlijk, als de eikels en kastanjes in salvo na salvo naar beneden komen kletteren. Op je hoofd).

Vlogje

Help een indie de winter door – deel 2

Hier is deel 2 van mijn vlog! Wat een uitdaging blijft het om 5 minuten tekst min of meer uit je hoofd en een beetje leuk en naturel te brengen. En dat je er dan ook nog voor zorgt dat je camera wel op je gezicht gericht is en zo.

Vlogje

Help een indie de winter door – Deel 1

Ik heb voor het eerst een vlog gemaakt! Een vlog? Een vlog. Een video blog – een blog in een filmpje dus. Tussen de opvliegers, miauwende katten en voorbijrijdende vuilniswagens door. Ik vind het spannend om ‘m met jullie te delen want zingen = comfortzone maar presenteren ≠ comfortzone.

Blogje

I never knew

Voor mijn zoon.

I never knew your hair would smell so sweet
after a long day of playing in the sun
I never knew I’d feel so incomplete
when you’re away, and I am home alone

Blogje

Studio-muizenissen

Elf jaar geleden ging ik de studio in om een cd op te nemen. Ik had een handvol liedjes, was kersvers als songwriter en zo groen als de eerste grasspriet in de lente – en had geen flauw idee wat ik wilde, hoe het moest klinken, of wie ik was.

Sluit Menu