De Noot van de Week #8 – Child of Wonder

De Noot van de Week #8 – Child of Wonder

Als er iets is waar ik bang voor ben als ik mijn eigen werk deel, is dat ‘saai gevonden worden’. Ik schreef al eens eerder dat ik stiekem nooit zo heel erg overtuigd was van vooral mijn gitaarkunsten, en dus is er altijd de angst dat het niet genoeg gaat zijn. Niet gevarieerd genoeg, niet technisch goed genoeg, niet boeiend genoeg. Dat speelt vooral als ik meerdere liedjes achter elkaar speel – bij een optreden dus. ‘Laat ze toch in godsnaam niet in slaap vallen…’ – dat werk. En toch vind ik optreden zo leuk dat ik het graag wil blijven doen. Dat betekent enerzijds dat ik in het reine moet zien te komen met wat ik wel en niet kan – zónder daarbij overdreven negatief over mezelf te worden (want negativiteit doodt creativiteit). Anderzijds mag ik wel realistisch genoeg zijn om mezelf te verbeteren op die punten waar ik inderdaad wat skills mis. Daarom ben ik momenteel aan het experimenteren met de mondharmonica bijvoorbeeld, en probeer ik nieuwe dingen uit qua stijl en stemtechniek.

Child of Wonder is zo’n rechttoe rechtaan-liedje dat meestal niet op mijn playlist belandt omdat ik bang ben dat het te weinig ‘schwung’ heeft. De opname is uiteindelijk driestemmig geworden en daar ben ik heel tevreden over, maar ik vond het altijd wat lastig te realiseren live, in mijn eentje (en daarom ben ik nu aan het shoppen voor een vocal harmonizer pedal – maar dat terzijde). Ik deel het nu vooral om het zelf in een ander licht te gaan zien. Om niet te vergeten dat het mooi is zoals het is, én dat ik het mag heruitvinden als ik dat wil, omdat ik groei.

 

Child of Wonder

Child of wonder, day and night
Inner fire burning bright
Newborn baby long ago
So alone, who’d ever know

Songbird singing words unspoken
Of how circles can’t be broken
How we all have angel’s wings
They who listen and they who sing

Dancing with the wind in trees
Speaking softly, She who sees
Whispered promise from afar
We were born on the same star
Songbird singing words unspoken

Of how circles can’t be broken
How we all have angel’s wings
They who listen and they who sing
Lost and found and lost again

Wandering through these shadowed lands
Follow rivers, one-way track
From now on there’s no way back
Songbird singing words unspoken

Of how circles can’t be broken
How we all have angel’s wings
They who listen and they who sing
How we all have angel’s wings
They who listen and they who sing

© Sanna Songbird 2007

avatar
  Subscribe  
Notify of
Sluit Menu