De Noot van de Week #7 – Rasa’s Song

De Noot van de Week #7 – Rasa’s Song

Ik heb het de afgelopen weken lastig gevonden iets te schrijven. Dat komt deels door het alledaagse (en het niet zo alledaagse) leven dat me ongemerkt opslorpt als ik niet uitkijk, maar ook door het feit (let op, bekentenis) dat ik gewoon niet zo heel gedisciplineerd ben. Ik begin meestal heel enthousiast ergens aan (zeg maar, overal aan), maar vaak zakt mijn geestdrift vrij snel weer af en raakt de boel in het slop. Natuurlijk wist ik dat toen ik riep dat ik elke week iets ging schrijven – en nu weten jullie het ook. Werkpuntje dus, vandaar (deels) ook dit project. Omdat ze zeggen dat kunst voor 10% inspiratie is en voor 90% transpiratie (de verhouding varieert afhankelijk van wie je het vraagt) (sorry voor al die haakjes trouwens) is het misschien goed als ik af en toe een beetje zweet, als je begrijpt wat ik bedoel.

Dat gezegd hebbende markeert het nummer dat ik gekozen heb voor deze week de terugkeer naar mijn muzikale creativiteit toen ik die volledig dacht kwijt te zijn (lees de derde Noot er eventueel op na). In januari 2011 was ik voor de eerste keer in Arizona, voor een workshop bij Linda Kohanov’s Eponaquest. De workshop ging over intuïtieve wijsheid en creativiteit en bevatte veel meditatieve en mystieke elementen. Na een zeer intense shamanistische journey met het thema ‘word een paard’ schreef ik zomaar Rasa’s Song, onder de sterrenhemel in de woestijn van Arizona. Het was het eerste liedje dat ik schreef in jaren. Ik had destijds in eerste instantie wel de bedoeling om er thuis muziek onder te zetten, maar het is gebleven zoals het was – magisch, mysterieus en puur.

Rasa’s Song

I know who you are, I have seen you before
Round sounds and round eyes and soft face, nothing more
The rhythm of hoofs on pebbles or sand
The black horse’s nose softly touches my hand

Rasa erases and brings back a smile
Watching her walking around for a while
Hopeful, perceptive, a smell in the air
Of hay and of hope, coming from over there

Badaboom, badaboom, go my galloping hoofs
The steed of my pride has got nothing to prove
Proof is for humans, so says the black horse
And doesn’t look back, maintaining her course

Evening is falling and so are the stars
Like pearls on her skin they will shine from afar
To keep you from harm and to show you the way
Watching your step, every night, every day

Melody wavering, promising sound
Coming and going like wisdom profound
Swells with the river and eases with grace
Leaving a tear on the black horse’s face
Vanishing slowly and without a trace
But leaving a tear on the black horse’s face

© 2011, Sanna Songbird

avatar
  Subscribe  
Notify of
Sluit Menu