De Noot van de Week #5 – Master of Sadness

De Noot van de Week #5 – Master of Sadness

Hij was moeilijk te kraken voor me, deze Noot. Ik zit in een persoonlijk emotioneel proces dat veel van mijn bandbreedte vraagt, maar dat op dit moment nog te vers en kwetsbaar is om op deze manier te delen. Toch wil ik graag trouw blijven aan mijn intentie elke week iets van mezelf te delen. Omdat ik niets uit mijn vingertoppen krijg wat niet op zijn minst gerelateerd is aan wat ik momenteel voel, kies ik deze week voor Master of Sadness. Het is een van de liedjes die ik in 2011 schreef in Amerika.

Het herinnert me eraan dat tranen daadwerkelijk helend werken. Hoe vaak verzetten we ons niet tegen een huilbui, en vergeten we dat we door de sluier van tranen heen moeten gaan om er aan de andere kant uit te komen – wijzer, sterker, en in vrede met wat is (waarbij ‘wat is’ ook de resten verdriet omvat die misschien achter zijn gebleven). Soms is de sluier dun, en kunnen we een glimp opvangen van wat erachter ligt, maar meestal lijkt hij meer op een muur en hebben we geen flauw idee wat ons wacht aan de overkant. Dit liedje helpt me onthouden hoe belangrijk het is om de moed te vinden toch de sprong te wagen, en te voelen. Het belooft me dat mijn tranen uiteindelijk altijd weer op zullen drogen, en ik vrede vind.

Master of Sadness

As long as my tears fall
I remain open
As long as my tears fall I’m healing my soul
As long as I’m crying, I will keep on hoping
By shedding these tears I will make myself whole

Don’t let this sadness drag you down in despair
Let it flow through you and become aware

We all do our mourning, we all have our griefs
It challenges life and it shakes our beliefs
But within this moment there is sweet release
And that is how tears are a doorway to peace

As long as my tears fall
I remain open
As long as my tears fall I’m healing my soul
As long as I’m crying, I will keep on hoping
By shedding these tears I will make myself whole

For within this moment there is sweet release
And that is how tears are a doorway to peace
Yes within this moment there is sweet release
And that is how tears are a doorway to peace

© Sanna Songbird

avatar
  Subscribe  
Notify of
Sluit Menu