De Noot van de Week #4 – Witness

De Noot van de Week #4 – Witness

Omdat er niets is wat pijn nog erger maakt dan alleen zijn met die pijn. Omdat verdriet, verlies en trauma niet verdwijnen door ze te negeren, en omdat schaamte vermenigvuldigt als je het verbergt. Omdat niemand het nodig heeft om te horen dat “het zó erg nou ook weer niet was allemaal” of dat “het nu weleens tijd wordt om verder te gaan met je leven” of dat “je je dingen in je hoofd haalt” of, de allerergste, elke variant op “eigen schuld, dikke bult” (inclusief “ik zei het toch”). Want als het gaat om hartzeer of wanhoop dan hebben we het allemaal meegemaakt. En zo niet, dan zal dat moment zeer waarschijnlijk nog komen, omdat dat nu eenmaal bij het leven hoort. Als het zover is, dan hebben we woorden nodig van compassie, empathie en erkenning. Van anderen, en vooral ook van onszelf.

Witness is het eerste liedje dat mijn partner Wouter en ik samen geschreven hebben. Tekst van mij, muziek van hem. De opname die je hoort is gemaakt tijdens mijn Love Wins-concert in oktober 2016. Dit nummer valt in de categorie ‘werk in uitvoering’, wat betekent dat de melodie in grote lijnen hetzelfde zal blijven, maar dat piano en zang nog onder revisie zijn. Ik deel het nu vanwege twee redenen: ten eerste omdat ik denk dat het liedje een belangrijke boodschap bevat, en ten tweede om af te rekenen met de angst die ik voel om dingen te delen die niet gepolijst zijn (of zelfs af). Ooit zal Witness wel af en gepolijst zijn, en tegen die tijd deel ik het nog weleens, natuurlijk.

 

Witness

When the sound of ashes falling
Drowns out your desperate cry for help
And the roaring flame of ruin
Burns away your sense of self

When your pain and fear are hiding
Like a lost and frightened child
In a closet, always trying
To feel safe, just for a while

Would you be still with me
And listen for that voice that says

I will see you
I will hear you
I am witness to your pain

I will hold you
And contain you
Till you feel as new again

You are whole and you are holy
You have never not been so
You are worthy, you are beauty
And now it’s time for you to know

When you feel so undeserving
Of the good things on your path
And when shame is ever present
Like the friend you wish you had

Just remember that I love you
And that you are not alone
We will walk this path together
And we each will walk our own

Would you be still with me
And listen for that voice that says

I will see you
I will hear you
I am witness to your pain

I will hold you
And contain you
Till you feel as new again

You are whole and you are holy
You have never not been so
You are worthy, you are beauty
And now it’s time for you to know

I will see you
I will hear you
I am witness to your pain

I will hold you
And contain you
Till you feel as new again

I’m your witness

© Sanna Songbird

avatar
  Subscribe  
Notify of
Sluit Menu